Babeczki czekoladowe z konfiturą z róży

Babeczki czekoladowe z konfiturą z róży

Kolejne babeczki, które powstały w ramach testów nowego produktu firmy Delecta Babeczek na 1001 sposobów. Tym razem proponuję babeczki czekoladowe, które są ekspresowe do przygotowania.


Składniki (na 12 sztuk)

- 1 op. „Babeczki na 1001 sposobów o smaku czekoladowym” Delecta;
- 2 jajka;
- 100 ml mleka;
- 100 ml oleju;
- kilka łyżeczek konfitury z róży;
- kilka posiekanych orzechów, migdałów lub posiekanej czekolady;
- ewentualnie cukier puder do posypania.

Babeczki czekoladowe z konfiturą z róży

Przygotowanie

Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami lub wysmaruj tłuszczem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180ºC.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko i olej, a następnie wsyp zawartość opakowania "Babeczki na 1001 sposobów". Całość dokładnie wymieszaj łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Do każdej papilotki włóż po jednej łyżce ciasta, następnie konfiturę i znów ciasto (staraj się, aby ciasto rozłożyć równo), a na końcu posyp orzechami lub czekoladą.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 17-22 min.
Upieczone babeczki wystudź na kratce. Można posypać cukrem pudrem.

Babeczki czekoladowe z konfiturą z róży

Babeczki czekoladowe z konfiturą z róży