Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami

Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami

Dlaczego bita śmietana jest taka kaloryczna? Tak bardzo ją lubię :) Zwłaszcza w połączeniu z czerwonymi, soczystymi truskawkami.


Składniki

Masa:

- 250 ml śmietanki 30% ;
- 1 tabliczka białej czekolady;
- 1/5 szklanki mleka.

Dodatkowo:

- biszkopt;
- truskawki.

Przygotowanie

Biszkopt upiec wg swojego ulubionego przepisu.

Czekoladę drobno posiekać, roztopić w rondelku z dodatkiem mleka, odstawić do wystudzenia. Truskawki umyć, pokroić w plasterki. Śmietankę ubić na sztywno, stopniowo łyżką dodawać roztopioną czekoladę.

Na biszkopt wyłożyć przygotowaną bitą śmietanę oraz pokrojone w plasterki truskawki. Można oprószyć białą czekoladą.

Przepis na masę pochodzi z bloga coolinarny z moimi zmianami.

Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami