Filety z kurczaka w kokosie

Filety z kurczaka w kokosie

Kawałki kurczaka tym razem pieczone w piekarniku, a nie na tłuszczu. Lekkie i zdrowe, a do tego pyszne, chociaż bez tłuszczu :)


Składniki

- 2 filety z kurczaka;
- 2 jajka;
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych;
- 1/2 szklanki bułki tartej;
- 2 łyżeczki słodkiej papryki;
- pieprz;
- sól.

Filety z kurczaka w kokosie

Przygotowanie

Mięso z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą, pieprzem i papryką. W jednej misce rozbełtaj widelcem jajka, a w drugiej połącz wiórki kokosowe z bułką tartą. Kawałki mięsa najpierw zanurzaj w jajku, a następnie w bułce z wiórkami. Tak przygotowane mięso układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 200ºC. Mięso w trakcie pieczenia kilka razy przewróć, aby ładnie się upiekło z dwóch stron.

Mięso przygotowałam zgodnie z zasadą "Kudłatych Kucharzy": "Jak stracić na wadze kochając jedzenie?"
Więcej o filozofii w/w kucharzy można się dowiedzieć z ich książki.

Filety z kurczaka w kokosie

 

Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!