• Bułeczki wachlarzyki na maślance

    Bułeczki wachlarzyki na maślance
  • Ciasto jogurtowe z pomarańczami

    Ciasto jogurtowe z pomarańczami
  • Kawa frappe

    Kawa frappe
  • Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną

    Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną
  • Placek niebo

    Placek niebo
  • Babka caffe latte

    Babka caffe latte

Czosnkowe pieczarki podane z witbierem

Czosnkowe pieczarki podane z witbierem

Smaczna i aromatyczna pieczarkowa przystawka. Idealna na każdą okazję.Więcej

Kawa mrożona z kokosową nutką

Kawa mrożona z kokosową nutką

Dzisiaj tylko zimna kawa wchodzi w grę :) taka mała przyjemność w upalny dzień.Więcej

Domowy serek z bazylią (z jogurtu greckiego)

Domowy serek z bazylią (z jogurtu greckiego)

Kremowy, domowy serek przygotowany z jogurtu greckiego. Ja dodałam do niego posiekanych listków bazylii, ale można dodać dowolnych ziół lub przygotować serek naturalny.Więcej

Sałatka z czerwonym ryżem

Sałatka z czerwonym ryżem

Dzisiaj przepis na kolejną pyszną sałatkę. Taką wakacyjną :) Myślę, że szczególnie posmakuje osobom, które lubią pizzę hawajską.Więcej

Koktajl brzoskwiniowy

Koktajl brzoskwiniowy

Owoce przed przygotowaniem warto schłodzić w lodówce, szczególnie w upalne dni.
Więcej

Delikatnie cytrynowy kurczak z ryżem (jaśminowym z czerwonym)

Delikatnie cytrynowy kurczak z ryżem (jaśminowym z czerwonym)

Smaczne i kolorowe danie obiadowe.Więcej

Konfitura z płatków dzikiej róży

Konfitura z płatków dzikiej róży

Najpiękniejszy zapach, najwspanialszy smak, najpiękniejsze wspomnienia… Uwielbiam tę konfiturę i wszystkie wypieki do których jej dodaję. Więcej

Kryształek na puszystym biszkopcie

Kryształek na puszystym biszkopcie

Pyszny puszysty biszkopt, śmietana i kolorowe galaretki… Czego chcieć więcej? Ciasto znika w mgnieniu oka ;)Więcej

Szybki „ucieraniec” z czereśniami

Szybki „ucieraniec” z czereśniami

Lubicie takie ciasta? Szybkie, pyszne z owocami :)Więcej

Ucierany „łaciatek” z truskawkami

Ucierany „łaciatek” z truskawkami

Smakowite ciasto ucierane, które można przygotować z różnymi owocami, chociaż bez owoców również jest pyszne. Do przygotowania tego ciasta używam oleju rzepakowego. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne i za każdym razem inne w przekroju :)Więcej