Kokardki z mascarpone i owocami

Kokardki z mascarpone i owocami

Dzięki połączeniu tych pysznych składników, powstało bardzo smakowite danie :)


Składniki

- pół opakowania makaronu kokardki - użyłam firmy Czaniecki;
- około 120 g serka mascarpone;
- 5 łyżek mleka lub śmietanki kremówki;
- 1 łyżka drobnego cukru;
- 1 łyżeczka cukru waniliowego;
- ewentualnie orzechy do potarcia na gotowy makaron;
- owoce np. kiwi, banan, pomarańcza, mandarynka, winogrono, granat.

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
Owoce umyj, obierz i pokrój wg uznania.
W rondelku połącz serek z mlekiem, cukrem, cukrem waniliowym i całość podgrzej na wolnym ogniu, aż powstanie jednolity sos (w razie konieczności możesz dodać więcej mleka).
Następnie sos połącz z makaronem, wymieszaj i wyłóż na talerz.
Na makaronie ułóż owoce i oprósz startym orzechem.

Kokardki z mascarpone i owocami