Leczo

Leczo

Pyszne i optymistyczne danie ;) Najlepsze ze świeżym pieczywem.


Składniki

- kolorowa papryka;
- ulubiona kiełbasa, najlepiej wędzona;
- 1 cebula;
- 1 ząbek czosnku;
- tłuszcz do smażenia;
- sól;
- pieprz;
- ostra mielona papryka;
- słodka mielona papryka;
- szczypta cukru;
- 1 puszka lub słoiczek domowych pomidorów w zalewie;
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego;
- ulubione zioła.

Przygotowanie

Czosnek przeciśnij przez praskę, cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski lub kostkę i podduś na patelni z dodatkiem tłuszczu. Następnie dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę. Podlej wodą i duś kilka minut. Na koniec dodaj pomidory w zalewie, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Całość dobrze wymieszaj i duś jeszcze chwileczkę. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami np. natką pietruszki, oregano, tymiankiem, bazylią.

Leczo