Leczo z cukinii

Leczo z cukinii

Pyszne, chrupiące, kolorowe, zdrowe, łatwe do przygotowania, tanie, obecnie z naszych polskich warzyw… i co tu jeszcze więcej mówić… :) po prostu trzeba przygotować. Pyszne zarówno z dodatkiem mięsa czy kiełbasy, jak i bez mięsnych dodatków.

Leczo z cukinii


Składniki

- cukinia;
- cebula;
- kolorowa papryka;
- ulubiona kiełbasa lub kawałeczki mięsa;
- oliwa lub olej;
- sól;
- pieprz;
- przecier pomidorowy;
- ewentualnie ulubione zioła.

Leczo z cukinii

Przygotowanie

Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski lub kostkę i poddusić na oliwie/oleju. Następnie dodać cukinię pokrojoną w półplasterki oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę. Można dodać odrobinę wody i całość dusić kilka minut. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem, można też posypać ulubionymi ziołami. Na koniec dodać przecier pomidorowy, dobrze wymieszać i jeszcze chwileczkę dusić.

Leczo z cukinii