Makaron z kurczakiem i kalafiorem

Makaron z kurczakiem i kalafiorem

Bardzo sycące danie.


Składniki

- pół opakowania makaronu rurki;
- pierś z kurczaka;
- pół kalafiora;
- garść żółtej fasolki szparagowej;
- 1 mała cebula;
- sól;
- kolorowy świeży pieprz;
- oliwa;
- kilka pomidorków koktajlowych.

Przygotowanie

Pierś z kurczaka dokładnie umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na dużej patelni podgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Kolejno dodaj mięso kurczaka i smaż, aż nabierze złotego koloru.
W międzyczasie ugotuj makaron al dente w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Ugotuj również kalafiora oraz fasolkę.
Do gotowego kurczaka dodaj kalafiora i fasolę. Całość wymieszaj i jeszcze chwileczkę podsmaż.
Ugotowany makaron odcedź, dodaj do składników na patelni i wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby całość była zbyt sucha, dolej więcej oliwy (możesz również zamiast oliwy na końcu dodać około 5 łyżek śmietanki).
Wyłożony na talerz makaron udekoruj pomidorkami.

Makaron z kurczakiem i kalafiorem