Makaron z kurkami

Makaron z kurkami

To było pyszne :)

Składniki

- około 250 g świeżych kurek;
- około 100 ml śmietanki 18%;
- 3 łyżki oliwy z oliwek;
- 2 łyżki masła;
- 1 cebula;  
- parmezan;
- sól;
- pieprz;
- natka pietruszki;
- pół opakowania dowolnego makaronu - użyłam makaronu Belli Tagliatelle.

Przygotowanie

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Grzyby oczyść i umyj, większe możesz pokroić. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Dodaj kurki oraz masło i duś przez około 10 minut, delikatnie mieszając. Na końcu wlej śmietanę, posyp pietruszką, dopraw do smaku solą i pieprzem. Duś jeszcze chwileczkę. Przygotowany makaron polej sosem, posyp parmezanem.