Muszle z ruskim farszem

Muszle z ruskim farszem

Alternatywa dla ruskich pierogów.  


Składniki

- makaron muszla - użyłam firmy Czaniecki.

Farsz

- 50 dkg ugotowanych i ostudzonych ziemniaków;
- 25 dkg półtłustego twarogu;
- 1 duża cebula;
- 1 łyżka masła;
- ewentualnie lubczyk do smaku;
- pieprz;
- sól.

Dodatki

- zeszklona cebula.

Przygotowanie

Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle i ostudź. Praską lub widelcem rozgnieć ziemniaki, a następnie wymieszaj z twarogiem tak, aby pozostały niewielkie grudki. Kolejno dodaj cebulę, lubczyk oraz sól i pieprz. Wymieszaj. Odstaw farsz na kilka minut.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.
Gotowy farsz włóż do muszelek. Podawaj z zeszkloną cebulą.

Muszle z ruskim farszem