Pasta jajeczno-chrzanowa

Pasta jajeczno-chrzanowa

Myślę, że już jest dobry czas na tę pastę :) U nas wiele razy pojawi się zarówno przed, jak i w trakcie świąt Wielkiej Nocy. To jedna z naszych ulubionych past w tym okresie. Pasta jajeczna, zaostrzona chrzanem idealnie nadaje się do wędliny, szczególnie w połączeniu z domowymi bułeczkami. Polecam również pastę z jajek i tuńczyka.


Składniki

- 5 jajek;
- 1 słoiczek tartego chrzanu;
- 1 płaska łyżeczka cukru;
- 1/2 łyżeczki soli;
- 1 łyżka kwaśnej śmietany.

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce, na małych oczkach. W miseczce połącz chrzan, starte jajka, śmietanę, dopraw cukrem i solą. Wymieszaj.

Pasta jajeczno-chrzanowa