Piersi z kurczaka w cieście

Piersi z kurczaka w cieście

Piersi z kurczaka panierowane w cieście z dodatkiem tymianku świetnie pasują do młodych ziemniaczków z koperkiem i mizerii ze szczypiorkiem.


Składniki

- 2 piersi z kurczaka;
- 1 jajko;
- 1 szklanka mleka;
- 1 szklanka mąki;
- łyżeczka tymianku – ja użyłam firmy Kotányi;
- słodka papryka;
- sól;
- pieprz;
- olej rzepakowy.

Piersi z kurczaka w cieście

Przygotowanie

Piersi z kurczaka umyć i dokładnie oczyścić. Pokroić na kawałki. W misce przygotować ciasto: wlać mleko, dodać mąkę, jajko, tymianek. Dodać sól, pieprz i paprykę do smaku. Dokładnie wymieszać. Mięso przed usmażeniem na rozgrzanym oleju obtaczać w cieście.