Płynne „ciasto marchewkowe”

Płynne „ciasto marchewkowe”

Witaminki, witaminki…
Z soku można wyczarować takie pyszności :)
Od czasu kiedy musiałam z mojego menu wyeliminować wiele składników, soki, smoothie i koktajle przygotowuję jeszcze częściej. Zmiana wyszła mi na dobre, a na dodatek bardzo je lubię i wiem, że zaopatruję mój organizm w wiele cennych witamin. 

Płynne „ciasto marchewkowe”


Składniki

- 1 szklanka soku pomarańczowego;
- 1/2 szklanki startej marchewki;
- 1 banan;
- 1 czubata łyżka wiórków kokosowych;
- 1 czubata łyżka posiekanych orzechów włoskich;
- 1 łyżeczka miodu;
- 1/3 szklanki mleka kokosowego;
- ewentualnie 2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych;
- cynamon do smaku.

Przygotowanie

Wszystkie składniki połącz i zmiksuj. Przelej do szklanek lub słoiczków i udekoruj wg uznania.

Płynne „ciasto marchewkowe”

Płynne „ciasto marchewkowe”

Płynne „ciasto marchewkowe”