Rozgrzewające kokardki

Rozgrzewające kokardki

Pyszne danie z kilku prostych składników :)


Składniki

- 250 g makaronu kokardki - użyłam firmy Czaniecki;
- 1 ostra papryczka;
- 3-4 duże ząbki czosnku;
- 6 łyżek oliwy z oliwek;
- listki bazylii lub natka pietruszki;
- parmezan;
- sól;
- pieprz.

Przygotowanie

Makaron ugotuj al dente w dużym garnku w osolonej wodzie.
Z papryczki usuń pestki i pokrój w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Kolejno czosnek oraz paprykę wrzuć na patelnię z oliwą i smaż kilka minut na małym ogniu.
Ugotowany i odcedzony makaron wrzuć na patelnię, dopraw do smaku solą, pieprzem i delikatnie wymieszaj.
Przełóż na talerz, posyp posiekanymi listkami bazylii lub posiekaną natką pietruszki oraz tartym parmezanem. 

Rozgrzewające kokardki