Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Szybka sałatka, którą uwielbiam zarówno za jej smak jak i łatwość przygotowania. Najlepsza jest oczywiście z domowym pieczywem. Po dodaniu do niej selera naciowego bardzo drobniutko pokrojonego, będzie pysznym rillettes czyli smarowidłem do chleba.


Składniki

- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym;
- 3-4 łodygi selera naciowego;
- 3-4 łyżki majonezu;
- średnia cebula (może być pół białej i pół czerwonej);
- pieprz i sól.

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Przygotowanie

Tuńczyka dobrze osączyć z zalewy. W miseczce rozdrobnić go widelcem. Dodać do niego majonez, pieprz i sól. Dokładnie rozetrzeć na pastę. Do pasty dodać cebulę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz seler również drobno posiekany. Całość wymieszać.

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym