Schab w innym wydaniu.
Składniki
- 5-6 cienkich plastrów schabu bez kości lub karczku;
- kilka łyżek oleju.
Marynata
- 1 szklanka piwa;
- 3 kulki ziela angielskiego;
- 1-2 liście laurowe;
- łyżka ketchupu;
- 1 łyżka musztardy z dużą ilością miodu;
- 1 łyżeczka soli;
- 1 łyżeczka majeranku;
- pieprz.
Użyłam przypraw firmy Kotányi.
Dodatkowo
- kilka małych pieczarek;
- olej.
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty połącz i dokładnie wymieszaj. Mięso wymyj, oczyść i delikatnie rozbij, a następnie włóż do przygotowanej marynaty i zostaw najlepiej na całą noc w lodówce.
Mięso wyjmij z marynaty i usmaż na oleju, tak, aby było miękkie.
Pieczarki umyj, oczyść i również usmaż na niewielkiej ilości oleju. Usmażone posól.