• Bułeczki wachlarzyki na maślance

    Bułeczki wachlarzyki na maślance
  • Ciasto jogurtowe z pomarańczami

    Ciasto jogurtowe z pomarańczami
  • Kawa frappe

    Kawa frappe
  • Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną

    Babka jogurtowo - bananowa z żurawiną
  • Placek niebo

    Placek niebo
  • Babka caffe latte

    Babka caffe latte

Tag: ciasto

Maślane ciasto z malinami podane z piwem stout

Maślane ciasto z malinami podane z piwem stout

Nareszcie po wielu upalnych dniach, dorwałam się do mojego piekarnika :) Więcej

Kryształek na puszystym biszkopcie

Kryształek na puszystym biszkopcie

Pyszny puszysty biszkopt, śmietana i kolorowe galaretki… Czego chcieć więcej? Ciasto znika w mgnieniu oka ;)Więcej

Szybki „ucieraniec” z czereśniami

Szybki „ucieraniec” z czereśniami

Lubicie takie ciasta? Szybkie, pyszne z owocami :)Więcej

Ucierany „łaciatek” z truskawkami

Ucierany „łaciatek” z truskawkami

Smakowite ciasto ucierane, które można przygotować z różnymi owocami, chociaż bez owoców również jest pyszne. Do przygotowania tego ciasta używam oleju rzepakowego. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne i za każdym razem inne w przekroju :)Więcej

Rabarbarowa tarta z bezą i mlecznym budyniem

Rabarbarowa tarta z bezą i mlecznym budyniem

Oj... jak my bardzo lubimy tarty :)Więcej

Babka maślana z cukrową skorupką

Babka maślana z cukrową skorupką

Delikatnie cytrynowa. Polecam :)Więcej

Gniazdka ptysiowe

Gniazdka ptysiowe

Zwane również pączkami hiszpańskimi.Więcej

Szybki keks biszkoptowy

Szybki keks biszkoptowy

Puszysty i bardzo smaczny. Idealny do filiżanki kawy lub herbaty, gdyż dla niektórych osób może być troszeczkę suchy.Więcej

Churros

Churros

Trudno im się oprzeć :) Nam najbardziej smakują oprószone cukrem pudrem i cynamonem, ale polecam również podać do nich gorącą czekoladę. Najsmaczniejsze zaraz po usmażeniu.Więcej

Magiczne ciasto trójwarstwowe

Magiczne ciasto trójwarstwowe

Korzystając z okazji życzę zdrowych, rodzinnych i magicznych świąt :)
A co do ciasta... dość ciekawe w nim jest to, że z jednolitej rzadkiej masy, po upieczeniu otrzymujemy na wierzchu puszysty biszkopt, w środku masę przypominającą delikatny budyń i zwarty spód. Jest banalne do przygotowania.
Więcej