Pyszny, bardzo delikatny i puszysty, rozpływający się w ustach. Sernik bez spodu, za to z dużą ilością świeżych owoców. Wymaga długiego pieczenia w niskiej temperaturze. Stanowi idealny deser :) Więcej
Pyszny, bardzo delikatny i puszysty, rozpływający się w ustach. Sernik bez spodu, za to z dużą ilością świeżych owoców. Wymaga długiego pieczenia w niskiej temperaturze. Stanowi idealny deser :) Więcej
Kiedy jako mała dziewczynka, widziałam ten sernik u mojej babci, wśród innych pięknie udekorowanych ciast świątecznych, uważałam go za bardzo „nieatrakcyjne” ciasto ;)… I z tego co pamiętam, to był chyba pieczony w każdym domu… Z kolei jego smak wspominam najmilej :). Teraz ten popękany sernik bardzo mi się podoba i jest to prawdopodobnie najłatwiejszy i najszybszy do przygotowania sernik jaki znam.Więcej
Kremowy, domowy serek przygotowany z jogurtu greckiego. Ja dodałam do niego posiekanych listków bazylii, ale można dodać dowolnych ziół lub przygotować serek naturalny.Więcej
Czyli drożdżowe bułeczki, które przenoszą w pyszne jesienne klimaty. Zapewniam, że konsumpcja na jednej się nie kończy :)Więcej
Kotleciki ziemniaczane są przepyszne, a dzięki dodaniu serka twarogowego bardzo delikatne, rozpływają się w ustach. Kilka osób w mojej rodzinie, zwłaszcza dzieci, nie lubi mięsnych kotletów, za to takie pałaszują wszyscy. Moja babcia piekła podobne kotlety po wykopkach ziemniaków. Dlatego kojarzą mi się z jesienią. Polecam.Więcej
Kiedy dopada mnie głód, a nie mam czasu na długie gotowanie, taka sałatka jest sprytnym pomysłem.Więcej
Lubicie? My lubimy bardzo. Knedle z mrożonymi truskawkami są równie pyszne jak ze świeżymi. Więcej
Nie znam osoby, która by się nie skusiła, chociaż na jedną. Takimi drożdżówkami częstowała nasza babcia wszystkich małych niejadków w naszej rodzinie. A babci się nie odmawia :) Więcej
Kolejna propozycja na tłusty czwartek …W moim domu od lat robi się oponki z dwóch przepisów. Oto jeden z nich. Oponki nie z ciasta drożdżowego, a z dodatkiem sera.Więcej
Były pyszne :) i chociaż już ich dawno nie ma, to ja nadal czuję ich smak i zapach :)Więcej