Ziołowe ziemniaczki

Ziołowe ziemniaczki

Takie ziemniaczki warto przygotować zarówno jako dodatek do obiadu, ale pyszne są również podane samodzielnie.


Składniki

- kilka ziemniaków;
- 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek;
- ulubione przyprawy do ziemniaków - użyłam nowości firmy Kotányi, ziół i przypraw do ziemniaków z płatkami kwiatów, rozmarynem i pieprzem.

Przygotowanie

Obrane i umyte ziemniaki pokrój na połówki lub w talarki (grube platerki). Piekarnik rozgrzej do 220ºC. Przygotowane ziemniaki wrzuć do miski, skrop połową oleju/oliwy i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika na 20 minut. Pozostały olej/oliwę wymieszaj z ziołami. Po 20 minutach ziemniaki polej olejem połączonym z ziołami, delikatnie wymieszaj i piecz jeszcze około 10 minut w tej samej temperaturze.

Ziołowe ziemniaczki