Zupa gulaszowa z papryką

Zupa gulaszowa z papryką

Tym razem proponuję zupę gulaszową z papryką i ziemniakami.


Składniki

- 50 dkg mięsa na gulasz;
- bulion;
- 1 mała cebula;
- 1 ząbek czosnku;
- tłuszcz do smażenia;
- 2 czubate łyżki mąki;
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego;
- 1/2 łyżeczki cukru;
- 2-3 czerwone papryki (mogą być również 3 różne kolory);
- 5 ziemniaków;
- szczypta majeranku;
- 1 łyżeczka pieprzu czosnkowego;
- szczypta chili;
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki;
- 1 łyżeczka kminku;
- ziele angielskie;
- 2 liście laurowe;
- pieprz;
- sól.

Użyłam przypraw firmy Kotányi.

Przygotowanie

Mięso umyj, oczyść, pokrój w kostkę i wrzuć do miski. Następnie wsyp kminek, pieprz, mąkę oraz drobniutko posiekany czosnek i cebulę. Połącz składniki i podsmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem tłuszczu. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Mięso przełóż do rondla, wlej bulion i duś pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obierz, umyj i również pokrój w kostkę. Warzywa wrzuć do zupy i duś, aż wszystko będzie miękkie. Dopraw do smaku.

Zupa gulaszowa z papryką