Babeczki z jabłkami

Babeczki z jabłkami

Babeczki powstały w ramach testów nowego produktu firmy Delecta Babeczek na 1001 sposobów. Produkt zawiera suche składniki, które należy połączyć z jajkami, mlekiem i olejem. Do podstawowych składników możemy również dodać ulubione dodatki. Mamy do wyboru dwa rodzaje smaku babeczek: waniliowy lub czekoladowy. Babeczki wyszły mięciutkie, ładnie pachniały cynamonem i wanilią i były smaczne. Ekspresowe do przygotowania.


Składniki (na 12 sztuk)

- 1 opakowanie „Babeczki na 1001 sposobów o smaku waniliowym” Delecta;
- 2 jajka;
- 100 ml mleka;
- 100 ml oleju;
- 1 jabłko;
- 1 łyżeczka cukru waniliowego;
- 1 łyżeczka cynamonu;
- 1 łyżka posiekanych lub startych migdałów bez skórki.

Babeczki z jabłkami

Przygotowanie

Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami lub wysmaruj tłuszczem.
Piekarnik nagrzej do temperatury 180ºC.
Do miski wbij jajka, dodaj mleko i olej, a następnie wsyp zawartość opakowania "Babeczki na 1001 sposobów". Całość dokładnie wymieszaj łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Obrane jabłko pokrój w drobną kostkę i w miseczce połącz z cynamonem i cukrem waniliowym oraz migdałami. Kolejno jabłka dodaj do surowego ciasta i wymieszaj.
Przygotowane ciasto rozłóż równo do 12 foremek.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz do uzyskania złocistego koloru około 17-22 min.
Upieczone babeczki wystudź na kratce.

Babeczki z jabłkami