Ciasto najprostsze na świecie. Biszkopt i panna cotta… Do tego kilka owoców i już można jeść.
Składniki
- 3 jajka;
- 3 łyżki mąki pszennej;
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, nawet troszeczkę mniej;
- 3 łyżki cukru;
- panna cotta;
- kilka owoców.
Przygotowanie
Białka oddzielić od żółtek i ubić na puszystą pianę, dodać cukier i miksować do całkowitego rozpuszczenia cukru. Dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać wszystkie składniki.
Ciasto przelać do tortownicy, ale ja upiekłam w silikonowym sercu.
Piec w 170°C przez około 25 minut, do suchego patyczka. Odłożyć do całkowitego ostygnięcia.
Następnie połączyć z przygotowaną zgodnie z opisem na opakowaniu panna cottą.
Schłodzić i posypać owocami.