Ciasteczka cynamonowe – „znikające”

Ciasteczka cynamonowe – „znikające”

Idealne do chrupania w pochmurne dni. Ciastka bardzo szybkie do przygotowania - ekspresowe. Ekspresowo również znikają ;)


Składniki

- 1 szklanka mąki pszennej;
- 1 jajko;
- 1 łyżka miodu;
- 50 g masła;
- 50 g cukru pudru;
- 1 łyżeczka cynamonu;
- duża szczypta imbiru w proszku;
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej.

Ciasteczka cynamonowe – „znikające”

Przygotowanie

Wszystkie składniki połącz w miseczce i zagnieć na gładkie ciasto. Jeśli będzie bardzo klejące w czasie wyrabiania lub wałkowania dodaj odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkuj, wytnij dowolnymi foremkami ciasteczka i poukładaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pamiętaj o zachowaniu odstępów pomiędzy ciasteczkami. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.

Ciasteczka cynamonowe – „znikające”