Ciasto „salceson” z owocami

Ciasto „salceson” z owocami

Kolejne ciasto z serii łatwych i smacznych.


Składniki

- 3 jajka;
- 1 i 1/2 szklanki mąki;
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego;
- 1/2 szklanki drobnego cukru;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 2 łyżki kakao;
- 1 łyżeczka cynamonu;
- szczypta soli;
- 1 jabłko;
- 2 brzoskwinie;
- kilka truskawek.

Ciasto „salceson” z owocami

Przygotowanie

Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Owoce pokrój w kostkę.
Jajka ze szczyptą soli oraz cukrem, ubij na puszystą masę. Nie przerywając miksowania strużką wlej olej. Następnie dodaj przesianą mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kakao. Całość wymieszaj. Kolejno dodaj owoce i połącz z ciastem. Gotowe ciasto przełóż do torownicy i wyrównaj.
Piecz w temperaturze 180ºC przez około 40-45 minut, do tak zwanego „suchego patyczka”. Po upieczeniu możesz posypać cukrem pudrem.

Ciasto „salceson” z owocami