Kanapka owocowa

Kanapka owocowa

Mniam. To były pyszne kanapki. Chrupiące, pachnące z kolorowym, smacznym wnętrzem. Jedyny problem był taki, że Wszyscy pytali, czy już je można zjeść? Na szczęście udało się zrobić kilka zdjęć :)

Kanapka owocowa


Składniki

- ciasto francuskie;
- ulubione owoce (u mnie były to: banany, pomarańcze, kiwi, winogrona białe i różowe, brzoskwinie z puszki, ananasy z puszki, truskawki);
- ewentualnie cukier puder;
- ewentualnie bita śmietana.

Kanapka owocowa

Przygotowanie

Z ciasta francuskiego wyciąć kawałki, które będą przypominać po upieczeniu bułki. Następnie upiec zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu i wystudzić. Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Bułki przekroić z jednej strony, tak aby można było do nich włożyć owoce. Uwaga: bułki są bardzo delikatne. Można posypać cukrem pudrem i/lub udekorować bitą śmietaną.

Kanapka owocowa