Kawa mrożona

Kawa mrożona

Dla ochłody :)


Składniki

- kawa rozpuszczalna - ilość wg upodobań, ok. 2,5 łyżeczki;
- troszeczkę przegotowanej wody do zaparzenia kawy;
- cukier 1 łyżeczka, można więcej;
- około szklanki zimnego mleka z lodówki;
- dużo kostek lodu;
- ewentualnie lody – ja użyłam kawowych
- ewentualnie kostka czekolady do potarcia.

Przygotowanie

Kawę rozpuścić w odrobinie wody. Następnie rozpuszczoną kawę, cukier, mleko, lód wlać/wrzucić do kielicha blendera. Miksować blenderem, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Przelać do szklanki w której podamy kawę. Można chwileczkę poczekać, aż utworzą się warstwy. Ewentualnie można dodać dużą gałkę lodów i posypać czekoladą. 

Kawa mrożona