Makaron penne z truskawkami

Makaron penne z truskawkami

Przepis dla osób, które lubią makaron z owocami.


Składniki

- pół opakowania makaronu penne z pełnego ziarna;
- kilkanaście truskawek;
- duży jogurt naturalny;
- miód do smaku, ewentualnie cukier;
- garść migdałów w płatkach - wykorzystałam płatki migdałów Kresto.

Makaron penne z truskawkami

Przygotowanie

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kilka truskawek zostawić do dekoracji, pozostałe połączyć z jogurtem i zmiksować na gładki koktajl. Pod koniec dodać do smaku miód lub cukier. Na patelni uprażyć migały. Należy uważać, aby się nie przypaliły. Po ugotowaniu i przecedzeniu, makaron wyłożyć porcjami na talerze, polać przygotowanym koktajlem i udekorować truskawkami. Podawać posypany prażonymi płatkami migdałów.

Makaron penne z truskawkami