Sałatka z selerem konserwowym i jajkami

Sałatka z selerem konserwowym i jajkami

Kolejna sałatka z selerem konserwowy w roli głównej.


Składniki

- 1 słoik selera konserwowego;
- 1 mała puszka kukurydzy;
- 5 jajek;
- 1 por;
- 3 duże papryki konserwowe;
- 10 dkg twardego sera żółtego;
- 1 mała czerwona cebula;
- 3 czubate łyżki majonezu;
- świeżo mielony kolorowy pieprz - użyłam firmy Kotányi;
- sól.

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Seler i kukurydzę odcedź. Pora oczyść, pokrój w półplasterki (ewentualnie przelej wrzącą wodą i odciśnij). Paprykę oraz ser pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Sałatka z selerem konserwowym i jajkami