Smażony makaron po chińsku

Smażony makaron po chińskuGdy brakuje nam czasu, najlepiej postawić na szybki efekt. Więc tym razem proponuję makaron, z którego zawsze można przyrządzić coś pysznego i oryginalnego. Przepis podpatrzony na blogu kulinarna piniata.


Składniki

- mieszanka chińska warzyw, najlepiej z kiełkami i grzybami MUN;
- opakowanie makaronu chińskiego;
- 3 piersi z kurczaka (pokrojone w kostkę);
- przyprawa do dań chińskich;
- sos sojowy;
- oliwa z oliwek;
- sól i pieprz czarny.

Smażony makaron po chińskuPrzygotowanie

Na oliwie z oliwek smażymy kurczaka na złoty kolor (wcześniej zamarynowanego przez godzinę w sosie sojowym). Dodajemy warzywa i zalewamy niewielką ilością wody. Dusimy przez chwilę. Przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą chińską. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodajemy pod koniec duszenia. Podsmażamy przez chwilkę.