Smakowita przekąska :)Więcej
Smakowita przekąska :)Więcej
Maleńkie i zgrabne mini ptysie :) z bitą śmietaną. Dla przełamania słodyczy śmietany proponuję dodać suszoną żurawinę. Takie małe, a tyle przyjemności ;)Więcej
Dziś przyszedł czas na ptysie. Już wiele razy je robiłam, ale nigdy nie doczekały zdjęć. Uwielbiam wypieki z parzonego ciasta, a ptysie robię na różne okazje i z różnymi nadzieniami. Zdarza się jednak, że czasami zaraz po upieczeniu znikają jak świeże bułeczki, takie bez nadzienia ;)Więcej
Bardzo fajne połączenie słonych krakersów i słodkiego, puszystego kremu z adwokatem.Więcej
Można go przygotować z budyniem lub masą grysikową. U nas obydwie wersje są bardzo lubiane.Więcej
Zdecydowanie wolę ciasta z użyciem tłuszczu, ale czasami zdarzają się goście, którzy ich unikają. Ciasto bardzo łatwe do przygotowania. Więcej
Tym razem przygotowałam podudzia, ale najczęściej tym sposobem przyrządzam piersi z kurczaka. Jeśli lubimy ostre mięso to można dodać więcej papryki, jeśli wolimy mało pikantne to można dodać jej mniej lub w ogóle z niej zrezygnować. Więcej
Pięknie pachnie i jest pyszny. Jabłecznik, który upieczecie nie jeden raz :)Więcej
Takim chlebkiem miło rozpocząć dzień. Bardzo go lubimy. Często dodajemy do niego jeszcze innych owoców. Ten był polany odrobiną pomarańczowego lukru. Do chlebka, dla każdego proponuję szklaneczkę 100% soku pomarańczowego. Na zdrowie :)Więcej
Bardzo lubię ciasta z jabłkami, a te z cynamonem wyjątkowo.Więcej